Kosjenka Dermit, dr.med.

Najnovije pojačanje u Poliklinici Medifem, specijalistica je ginekologije i opstetricije u Domu zdravlja Zagreb – Centar te vanjska suradnica na Odjelu ginekologije i rodilišta Županijske bolnice Čakovec.

Ljubav prema ginekologiji razvila je još 2010. kada joj je dodijeljena stipendija japanskog fakulteta Hyogo College of Medicine, u sklopu koje je imala priliku provesti mjesec dana na njihovom Odjelu ginekologije i opstetricije pod mentorstvom profesora Shinjija Komorija. Specijalističko usavršavanje iz ginekologije i opstetricije provela je u Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice Sveti Duh i Klinici za ženske bolesti i porode Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Tijekom specijalističkog usavršavanja završila je poslijediplomske tečajeve I. kategorije “Ultrazvuk u ginekologiji i porodništvu” te “Porodničke operacije” u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

U ožujku 2023. godine završila je i Tečaj fetalne ehokardiografije Hrvatskog liječničkog zbora Šibenik, a u prosincu 2023. tečaj “Maternal-Fetal Ultrasonography” u talijanskoj školi Permanent School of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology pod mentorstvom profesora Graziana Clericija. Redovito sudjeluje u domaćim i inozemnim radionicama i kongresima, a članica je International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology (ISUOG).

WordPress Image Lightbox Plugin