POLITIKA PRIVATNOSTI I UVJETI KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA

Politika privatnosti se odnosi na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni prilikom procesa prijave Korisnika na listu primatelja medifem.hr newsletter-a (informiranje o novostima, akcijama, sniženjima i ostalim ponudama). Ova politika privatnosti sastavni je dio Općih uvjeta poslovanja prilikom korištenja web stranica medifem.hr.

Medifem d.o.o. se pridržava važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti podataka Korisnika, sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka EU (GDPR). Politikom privatnosti opisano je kako Medifem d.o.o. (vlasnik web stranica medifem.hr, u daljnjem tekstu Voditelj obrade podataka), Horvaćanska cesta 53, 10000 Zagreb, Hrvatska, obrađuje osobne podatke svojih Korisnika.

Upućuju se Korisnici web stranica medifem.hr da pročitaju sve navedeno kako bi lakše razumjeli koje podatke Medifem d.o.o. obrađuje i prikuplja, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi i koja su prava Korisnika vezana uz pristup, ispravak i brisanje te pravo na prigovor.

Korisnik u bilo kojem trenutku može poslati pitanje u vezi osobnih podataka na e-mail [email protected].

Prihvaćanjem Politike privatnosti prijavom Korisnika na listu primatelja newsletter liste, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s obradom osobnim podataka kako ih ova Politika privatnosti utvrđuje.

Što su osobni podaci?

Osobni podaci koje koristimo su: ime, prezime, e-mail, IP adresa, RFID tagovi, kolačići na web stranicama.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Medifem d.o.o.?

Osobni podaci koje prikupljamo su ime, prezime i e-mail korisnika prilikom prijave na newsletter.

Svi podaci koje Korisnici unose prijavom na listu primatelja e-mail-ova o novostima i popustima, su zaštićeni korisničkim imenom i lozinkom.

Davanje osobnih podataka je odluka Korisnika.

Osim prethodno navedenih podataka, automatski prikupljamo podatke s Vašeg računala, što uključuje IP adresu, a u određenim situacijama automatski prikupljamo i druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na web stranice medifem.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane.

U koju svrhu Voditelj obrade podataka prikuplja i obrađuje osobne podatke?

Voditelj obrade podataka prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o novostima i popustima u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-mail-a, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o novostima i popustima unosom svojih podataka na web stranici medifem.hr te potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected].

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Voditelj obrade podataka pohranjuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o novostima i popustima na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija, odnosno dok se Korisnik ne odjavi s newsletter liste primatelja e-mailova o novostima i popustima.

Pristup i ispravak osobnih podataka

Korisnik može zatražiti i dobiti od Voditelja obrade podataka cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: [email protected].

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Korisnik to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected] i podaci će biti izbrisani unutar trideset dana.

Medifem d.o.o. je sukladno relevantnim propisima imenovao Službenika za zaštitu osobnih podataka kojega možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana s obradom vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka. Kontakt: [email protected].

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected].

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Korisnika i web stranica medifem.hr odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka Voditelj obrade podataka shvaća ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Voditelj obrade podataka provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s web stranica medifem.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Izmjena Politike privatnosti

Ovu Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka Voditelj obrade podataka može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Politike privatnosti na web stranicama medifem.hr. Stoga, Voditelj obrade podataka poziva Korisnike da povremeno pregledaju ovu Politiku privatnosti. Ukoliko se Korisnik ne slaže s ovom Politikom privatnosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi web stranice medifem.hr.
Izmjena Politike privatnosti i uvjeta korištenja osobnih podataka stupa na snagu odmah nakon objave na web stranicama medifme.hr . Nastavak uporabe web stranica medifem.hr od strane Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Politiku privatnosti i uvjeti korištenja osobnih podataka.

Koristi li medifem.hr kolačiće?

Internet stranica medifem.hr koristi kolačiće, s primarnim ciljem kako bi web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

Ima li medifem.hr kolačiće treće strane?

Koristimo nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju kao i dijeljenje istoga s drugim internetskim servisima.

Društvene mreže

Dijeljenjem sadržaja stranice medifem.hr na društvenim mrežama postavlja kolačiće.

Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. (“Google”). Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Republici Irskoj gdje će se čuvati najduže 26 mjeseci nakon čega će biti izbrisani. Google će koristiti te informacije u svrhu vrednovanja vašeg korištenja naše web stranice, sastavljanjem izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web mjesta i pružanjem drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Daljnje informacije o Google-ovim pravilima o privatnosti možete dobiti na adresi http://www.google.com/privacy.html.

WordPress Image Lightbox Plugin